Стартер на квас. Снимка от Margaret Jaszowska

Защо използваме само квас за нашите печива?

Ако търсите най-добрия хляб, най-вкусните кроасани или просто невероятно хрупкави гризини, не търсете нищо по различно от нашите хлебни изделия с квас. В “Предимно пекарна” правим само тестени изделия изключително и само с квас, защото вярваме, че това е най-добрият начин за приготвянето им и най-добрите продукти за нашите клиенти.

Какво прави нашите продукти с квас толкова специалени? От една страна, квасът е естествен набухвател, който се приготвя само от брашно, вода. Същите съставки, които ги има и в тестото. Няма консерванти, подобрители или добавки, което означава, че нашите продукти са по-здравословни и по-хранителни от другите видове с мая. Освен това продуктите с квас са по-лесни за храносмилане, което означава, че е чудесен избор за хора с чувствителен стомах или храносмилателни проблеми.

Но това не е всичко. Доказано е, че печивата с квас имат и многобройни ползи за здравето. Например хлябът с квас има по-нисък гликемичен индекс от другите видове хляб, което означава, че той няма да предизвика бърз скок в нивата на кръвната захар. Това е чудесна новина за хората с диабет или за тези, които се опитват да контролират теглото си.

Хлябът с квас също така е богат на витамини и минерали, включително витамини от група В, желязо и цинк. И тъй като хлябът с квас се произвежда с дълъг процес на ферментация, той съдържа повече антиоксиданти от другите видове хляб. Антиоксидантите помагат да се предпази организмът от увреждане, причинено от свободните радикали, които могат да доведат до хронични заболявания като рак и сърдечни болести.

Освен ползите за здравето, печивата с квас са просто по-вкусни. Вкусът и ароматът на прясно изпечения хляб или кроасани с квас са несравними. Закваската придава уникален вкус, който е лек, понякога естествно сладък или леко кисел, но винаги насищаш и богат. Текстурата на хляба също е невероятна, с хрупкава коричка и мека, еластична вътрешност.

В нашата пекарна се гордеем с нашите печива с квас. Използваме традиционни техники и висококачествени съставки, за да създадем печива който са наистина специали. Вярваме, че приготвянето на нашите печива с квас е не само най-добрият начин за приготвянето им, но и най-добрите печива за нашите клиенти. Така че защо да се задоволявате с обикновен хляб или кроасани, когато можете да опитате най-добрите? Заповядайте в “Предимно пекарна” още днес и сами усетите разликата.


Posted

in

by

Tags:

бул. „Княз Александър Дондуков“ 49, 
София, 1000
България